Gepost op

Over de kleine dingen die me blij kunnen maken (deel 1)

Je herkent het vast wel: kleine dingen die je blij kunnen maken. Een knuffel of kus van je geliefde, een tekening van je dochters, een handgeschreven kaartje of brief, gewoon die ene persoon die vraagt hoe het gaat. Gewoon kleine zaken die het leven leuk maken en die weinig geld kosten. In deze korte blog neem ik jullie mee in een van de kleinere dingen waar ik blij van word, namelijk het uitzicht in de wijk waar ik woon.

Kevin en ik wonen in een dorpje in Brabant. Mijn moeder zou het nog steeds een stad noemen, omdat het dorp waar zij en mijn vad.er wonen veel en veel kleiner is. Zo hebben wij ons eigen centrum met wat winkels en restaurants, terwijl zij daarvoor naar een dorp verderop moeten of naar het centrum van hun gemeente, een kleine drie kilometer verderop. Enfin, ons dorp dus.

Op slechts enkele minuten lopen van huis hebben we twee prachtige parken. In het ene park kunnen kinderen ook spelen, kan men hardlopen, de hond uitlaten of gewoon genieten van het uitzicht. En het andere park is meer een groot grasveld waar je heerlijk kunt picknicken. Ook is er een parkboerderij waar herten, kippen, wat schaapjes en struisvogels lopen. De kapjes van het brood brengen we hier regelmatig naar toe.

Op sommige momenten schijnt de zon zo dat je een ontzettend mooie foto kan maken. En die foto’s wil ik jullie niet onthouden.

Deze foto is in april genomen. Het contrast in deze foto vind ik echt super.

 

 

Gewoon een fotootje gemaakt op zondagmorgen tijdens het uitlaten van onze hond. In dit park raak ik gewoon niet uitgekeken. In het voorjaar zwemmen hier eenden met hun kroost. De kinderen vinden het heerlijk om de eendjes te voeren en voordat je het weet, lopen er een stuk of vijftien eenden om je heen om dat ene stukje brood te krijgen.

 

 

Deze foto maakte ik op een ochtend in mei. Ik was het afgelopen schooljaar op woensdag en donderdag vrij en ik nam onze Anna regelmatig mee voor een wandelingetje in het park. Zelfs de ochtendzon kan mooi zijn.

 

Wat dacht je van deze zonsondergang? Wat een uitzicht en zeker met de zon die op deze manier op het water schijnt. Ik vind dat echt geweldig om te zien. Ook de zonsondergang op het strand vind ik fascinerend.

Nu ik deze foto’s weer terugkijk, besef ik me hoe mooi de omgeving eigenlijk is waarin ik woon. Oké, ik aard echt overal wel en mij kun je ook gerust laten emigreren naar een wereldstad als New York. Maar toch, een prachtige zonsondergang, een regenlucht die op komt zetten terwijl de zon nog schijnt….. Het blijven voor mij toch kleine geluksmomentjes.

Hebben jullie ook van zulke momentjes? Laat het me weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *