Altijd lekker en goed voor een hele maaltijd! Een omeletje kan altijd. Afgelopen weekend maakte ik als avondeten een boerenroerei met extra veel groenten. Het voordeel aan dit gerechtje: het is snel klaar. In combinatie met een heerlijk bruin pistoletje had ik aan dit roerei een lekker diner. Want zeg nou zelf, een ei hoort erbij…..toch?
Ingrediënten voor 2-3 personen
- 5 eieren
- scheutje melk (niet op de foto)
- 1 ui
- een bakje hamblokjes
- een half bakje champignons
- een halve paprika
- een halve prei
- kruiden naar smaak: basilicum, paprika, knoflook, bieslook en nootmuskaat
- zout
- peper
Start met het wassen van de groenten en het klein snijden ervan. Bak vervolgens de hamblokjes aan en voeg vervolgens alle groenten toe. Klop in de tussentijd de eitjes met een scheutje melk en breng ze op smaak met peper en zout. Als de groenten aangebakken zijn, voeg je de kruiden toe. Ik doe dat zelf op de gok. Wij houden van kruiden, dus er gaan heel wat kruiden in. Wanneer de groenten op smaak zijn, kun je de eitjes erbij gieten. Daarna is het een kwestie van roeren tot de eitjes ‘gegaard’ zijn.
Serveer je roereitjes op een broodje samen met wat rauwkost. Eet smakelijk!