Gepost op

It looked a lot like Christmas

Deze blogpost is een beetje mosterd naar de maaltijd. De kerstdagen zijn al voorbij inmiddels. Eigenlijk had ik dit artikel nog voor de kerstdagen online willen zetten, maar helaas is me dat niet gelukt. In een volgende blog zal ik uitleggen hoe dat komt.

Wat houd ik toch van Kerst: gezellig samen zijn met mijn gezin en mijn familie, even tijd voor elkaar, mooie sfeerlichten. Wat een warmte straalt deze tijd uit. Als kind had ik dat al. Kerstmarkten vond ik fantastisch en ik wilde het liefst elke dag een bezoeken.

Een tijdje geleden zag ik op YouTube een leuk filmpje over de kerstshow van Intratuin Duiven. Al eerder had ik daar al iets over gezien in een vlog tijdens de Vlogmas-2017 Hans en Shifra (een vloggend koppel dat ik al een tijdje volg op YouTube, aanrader trouwens). Die kerstshow wilde ik eigenlijk al een hele tijd bezoeken en ik vond dat het dit jaar een keer tijd werd. Ik heb Kevin heel lief aangekeken en hij zag dat ook wel zitten. We waren ook wel toe aan weer een dagje weg met zijn tweetjes. Hoe fijn we het ook hebben als gezin, soms is het ook even fijn om gewoon weer een dagje een stel te zijn. En dus paste Kevins moeder op onze kindjes en gingen wij een dagje aar Duiven.

We vertrokken lekker op tijd, want we hadden al verwacht dat het druk zou zijn. Gelukkig viel dat bij aankomst nog mee en konden we alle tijd nemen om de kerstshow te bekijken en om tussendoor lekker te lunchen.

Wauw wat is zo’n kerstshow gaaf. Ik wist eigenlijk niet zo goed waar ik moest kijken. Je gaat hier echt niet naar toe om even een halfuurtje rond te kijken! Nee, trek gerust een hele dag of op zijn minst een middag uit om alles te bekijken.

De kerstshow begint bij de kerstbomen. Van groot tot klein, van duur tot betaalbaar, met lichtjes of toch liever zonder. Je kunt het zo gek niet bedenken om de boom staat er. Daarna volgde de afdeling verlichting. Ook hier keuze in overvloed en the sky is the limit lijkt het wel. Wat een mooie tuinverlichting!

En dan kwam het stuk waar ik gewoon heel blij van word: de opbouw van Lemax. Al jaren had ik een klein kerstdorpje op het dressoir staan, totdat ik kinderen kreeg. Ik was bang dat mijn kindjes er teveel met de handjes aan zouden zitten. Je kent het wel. Anyway…mijn dorpje lijkt volgens Kevin op een miniatuurversie van Stars Hollow uit de serie The Gilmore Girls. Toevallig had ik mijn kerstdorpje dit jaar toch weer eens opgezet en hadden we al besloten dat we ons dorpje weer eens zouden uitbreiden met een nieuw huisje. En zo waren we op de Lemax-afdeling van Intratuin helemaal in ons element. De keuze is enorm. Wij zeiden al tegen elkaar: ‘Het is maar goed dat we een budget hebben, want anders zouden we blijven kopen.’ Wat is het dorp daar mooi opgezet zeg. Voor ons dorp zochten we een mooi boekwinkeltje uit, want dat past bij mijn voorliefde voor boeken.

Na de lunch zijn we de rest van de kersthow gaan bekijken. Het thema van de kersthow van dit jaar is De betoverende wereld van de verlichte lotus. De titel doet de show eer aan. Als je met de rollerband naar boven gaat, rol je als het ware door een straat van lichtjes en dieren. Ik kon zo nog wel tig keren van boven naar beneden en dan zou ik nog niet uitgekeken zijn. Eenmaal boven kun je inspiratie opdoen voor de mooiste tafeldecoratie en kleuren voor in je boom. Het is dat we alles al versierd hadden thuis, want anders hadden we heel veel meer gekocht.

Al met al dus een geweldige dag. Gaan we volgend jaar weer? Absoluut! Ben jij er al een keer geweest? Laat het me weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *